Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жената, която „носи” искрата на огъня в сърцето си

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Веска живее в Ямбол. По професия е учител, но голяма част от живота й преминава в танци.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ася Чанева и Краси Георгиев

Очаквайте в „Аларма“ на 22 юни Краси Георгиев

На пръв поглед той не е нищо особено – изглежда като повечето мъже над 40 години, които поддържат тялото си в най-добра форма, без да го подлагат на химически субстанции. Обикновените мъже ходят, той тича , повечето от нас вървят по-бавно или по-бързо, той бяга – винаги продължително – с часове, с дни, със седмици и много често с месеци...

обновено на 22.06.21 в 16:36

72 иновативни училища в повече наесен

Наесен иновативните училища ще станат със 72 повече. 509 училища от всички области в страната ще имат статут на иновативни и ще бъдат включени в списъка за следващата учебна 2021-2022 г. Това предлага проект на Министерския съвет, качен за обществено обсъждане. В иновативните училища ще бъдат въведени нови учебни практики, предмети и..

публикувано на 22.06.21 в 12:57

Пламена Николова: Политиките за децата трябва да са в широка рамка, а не на парче

През последните години над 400 000 деца в България живеят в риск от бедност и социално изключване и това е трайна тенденция. Всяко трето дете няма да може да отиде на почивка, да спортува, да има книги и учебни пособия. България е единствената страна в Европейския съюз без Национална многопрофилна детска болница. 46% от 15-годишните ученици са..

публикувано на 22.06.21 в 12:28

Проф. Лозан Митев: Нямаме нормално физическо възпитание от 1-ви до 4-ти клас

Какво е стратегическото място на спорта и спортната култура у нас? Защо все повече се неглижира спортното възпитание сред подрастващите? Защо е важно участието в Олимпийските игри и как трябва да се възприемат те? Темата коментира в “Нашият ден“ проф. Лозан Митев , ръководител катедра „Мениджмънт и история на спорта“ в НСА:..

публикувано на 22.06.21 в 11:12
Илюстративна снимка

Концерт-спектакъл за Деня на българския фолклор в НДК

На 22 юни се отбелязва Деня на българския фолклор. Празникът е по инициатива на главния художествен ръководител на ансамбъл “Чинари“ Асен Павлов и ще се отбележи за трета поредна година с концерт в Зала 1 на Националния дворец на културата. Асен Павлов посреща днешния ден с надеждата, че празникът ще бъде официално одобрен от Министерския..

публикувано на 22.06.21 в 09:21