Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният куклен театър показва три представления, номинирани за ИКАР

видин куклен театър изгубеният ключ
Снимка: http://dkt-vidin.com

Три представления, номинирани за наградите ИКАР за детско куклено изкуство, ще бъдат показани от днес до 26-и март на сцената на Столичния куклен театър. Началото е от 16.30 и започва с парад пред сградата на театъра.

Огнено шоу, цирково шествие, спектакъл с акробати са прояви, които ще предшестват откриването на тазгодишния куклен театрален салон.

Веднага след парада, от 17 часа на сцената на театъра ще се играе и първата номинирана за наградата ИКАР детска постановка "Джуджето дългоноско" на Сливенския куклен театър.

По предложение на ръководството на театъра и Съюза на артистите в България, всяко едно от трите представления ще има възможност да се гледа напълно безплатно от деца в неравностойно положение, казва директорът на кукления театър Киряко Саркилопулос:

За всички представления с автобуси от различни краища на София ще докараме деца, които не могат винаги да бъдат наши зрители. На "Джуджето дългоноско" и в последващите дни следват басните на Лафонтен и нашето представление, което е куклено, но и за възрастни – "Думите на Шекспир". Стараем се да не слизаме на нивото на преразказване на някаква приказка, а да ѝ дадем повече художествен смисъл, повече послания да има представлението към децата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14