Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Трудният път към пенсионирането

Снимка: БГНЕС
Сякаш една от най-трудните задачи пред работещия българин се появява в края на работния живот – процедурата по пенсионирането.
Заради многото въпроси, които си задавате, в звуковия файл ви предлагаме разговора с Цветанка Гинева, управител на фирма за пенсионни услуги, който излъчихме в Нашият ден практично.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слизането на Св. Дух над апостолите.

Основаване и същност на Църквата

Разказът за слизането на Светия Дух над апостолите се намира в книгата "Деяния апостолски " , а празникът се чества на петдесетия ден след Възкресение Христово, който винаги се пада неделя. Господ Иисус Христос дава обещание на учениците Си за изпращане на Дух - Утешител, Който ще ги напътства във всяка истина и ще остане с тях, още преди да..

публикувано на 04.06.23 в 09:10
Асен Агов

Асен Агов: Мнозинствата се създават от избирателите, а не от политиците

Какво обърква гражданите днес, защо президентът се държи агресивно с политици, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Асен Агов , журналист и бивш политик. "Хората у нас се объркаха, защото дълго време не бяха осведомявани за всичко, което се случва у нас, а прокуратурата се държи като махленска охранителна организация.  Гражданите се..

публикувано на 04.06.23 в 08:45
Николай Стайков

Николай Стайков: Вече не спорим дали има корупционни механизми у нас

Какви процеси в държавата разкрива случаят "Осемте джуджета", разследван от АКФ (Антикорупционния фонд), след интервюто с Любена Павлова, бивша съпруга на Петър Петров (Еврото) – коментира Николай Стайков, разследващ журналист от АКФ, автор на разследването. През 2020, когато Николай Стайков представи разследването "Осемте джуджета“, главният..

публикувано на 03.06.23 в 09:00
Снимката е илюстративна.

Изпусна ли Европа AI революцията?

Страните от Г-7 са се споразумели, че трябва да приемат регулации за изкуствения интелект , които да са "базирани на риска" . Въпросните регулации трябва да съхранят отворена и благоприятна среда за развитието на дигиталните технологиите и да са основани на демократични ценности. Ще се създаде ли Закон за изкуствения интелект (AI) и..

публикувано на 02.06.23 в 15:40
19-о средно училище

Незаконосъобразно уволнение

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси. Снежанка Христова от София води дълги години трудово дело срещу своя работодател – 19-о средно училище "Елин Пелин" София. По начало Христова е завела няколко иска по чл. 344, ал. 1, т. 1,2,3 от Кодекса на труда – иск за..

публикувано на 02.06.23 в 15:30