Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище започва работа Туристически информационен център

В Търговище започва работа Туристически информационен център, съобщи Магдалена Жечева от Регионалния исторически музей. Целта на ръководството на музея е да подпомогне и улесни туристическите групи и гостите на града особено през летния сезон и през почивните дни.

Според Жечева именно през почивните дни посетителите са най-много:

Екипът на музея се е постарал във всички празнични и почивни дни да има отворени изложби в Славейковото училище и Археологическата експозиция. В тях можете да видите изложбите, свързани с националното обединение, с освобождението на България. Това са едни чудесни изложби с различни модификации оръжия от времето на събитията. Освен това ще можете да се насладите на Възрожденската класна стая и да си направите снимка в ретро ателието. 

Най-голям интерес сред посетителите на музея в Търговище предизвиква прочутото Златно съкровище от село Кралево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14