Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище започва XV Международен фестивал "Вълшебната завеса"

В Търговище започва 15-ото издание на Международния фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса". Стартът ще бъде даден със спектакъла "Вълк, коза и нейните три деца" от Моника Патрициу на Младежкия театър от Букурещ.

В програмата са включени 11 театрални постановки от България и четири от Русия, Румъния, Словения и Дания.

Това, което е много важно за фестивала, е че той започна да се разширява не само в посока дискусии, кръгли маси за това какъв трябва да бъде театърът за деца, а и в посока на създаване на креативност у самите деца. В случая визирам конкурса за рисунка. От миналата година се провежда конкурс за драматургия. Изключително важно е точно театърът да заема тези пространства, които се изпразват напоследък в духовната криза, която преживяваме, каза председателят на журито доцент доктор Йоанна Спасова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14