Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албумът "Верди" на сопрана Красимира Стоянова - отличен с награда от германската критика

През последните години оперната прима Красимира Стоянова заема водещо място сред големите солисти на световната сцена. Всепризнат талант, интелект и стил има във всичките й участия както в театрите, така и в записите на CD и DVD. Всеки от нейните три солови рецитала на компактдиск има награди.

Новият успех е за албума с арии от опери на Джузепе Верди, който, противно на очакванията, беше издаден от ORFEO няколко месеца след Годината на Верди - 2013-а. От февруари 2014-а този диск е на музикалния пазар и се радва не само на голям интерес, но и на отличия.

В официалния сайт на Кралската опера "Ковънт Гардън" четем: Изкуството да се пее Верди, така, както го практикува Красимира Стоянова, е рядко срещано явление: красив тон, пълен с цветове, блестящ във форте, балансиран в пианисимо и богат на изразителност.

От Presto Classical са категорични: Красимира Стоянова е един от най-известните вердиеви сопрани в света.

Германската критика отличи албума "Верди", в който българската прима отново работи с Мюнхенския радиооркестър и маестро Павел Балев, с наградата на тримесечието. Чуйте интервюто с Красимира Стоянова по този повод.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14