Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова отново покори публиката в Залцбург

Красимира Стоянова в "Кавалерът на розата"
Снимка: Залцбургски фестивал

Блестящият български сопран Красимира Стоянова е чест гост на един от най-престижните фестивали в света на класическата музика - този в Залцбург.

Тази година тя се превъплъти в ролята на Маршалката от операта на Рихард Щраус "Кавалерът на розата". А един от най-ярките спомени у меломаните за тази роля е интерпретацията на друга голяма българка - Анна Томова-Синтова. Сега традиционно силното българско присъствие продължава с пълна сила.

Божествен глас, който певицата владее до съвършенство - писа австрийската преса за Стоянова по повод премиерата в Залцбург на 1-ви август .

Аз, като българка, се чувствам още по-задължена след Анна Томова-Синтова, която беше, за мен специално, най-добрата Маршалка. За мен тя е един еталон в тази роля - споделя Красимира Стоянова.

Чуйте кореспонденцията на Боряна Йосифова от Залцбург и нейното интервю с певицата Красимира Стоянова, в което тя разказва за подхода си към ролята на Маршалката, за българското наследство и за работата си с режисьора Хари Купфер и диригента на залцбургската постановка - Франц Велзер-Мьост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14