Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер започва рок фестивалът във великотърновското село Миндя

Снимка: Катя Чорова
Петнайсет групи от България, Сърбия и Турция ще участват в започващия тази вечер рок фестивал във великотърновското село Миндя. Шестото издание на "Миндя рок фест" се провежда с финансовата подкрепа на община Велико Търново.

Първата вечер ще свирят ученически рок групи, каза организаторът на "Миндя рок фест" политологът професор Евгений Дайнов и допълни:

По-интересното е, че открива една група, която се казва "Рестарт" – това са доценти и професори от Философския факултет на Софийския университет, и тъй като са имали група в началото на 70-те години, сега я възстановиха. Петъкът стартира с доста известната група "Хоризонт", след това няколко сравнително нови групи от София и от Варна – хевиметълски – ще ударят и накрая – "Рич къмпани" се казва групата, която е оглавявана от Румен Антов, известен като Ричи Блекмор от "Обеля" в София. Румен Антов е най-известният учител по китара в България. И отиваме в събота – големия ден. Моята група "Магистри" откриваме, след нас групата "Блус трафик", след което почва международното участие, което е голямата новина за тази година. Група Atlas от Истанбул, групата Cotton Pickers, които идват от Белград, и накрая по стар Миндьовски вече обичай закрива Васко Кръпката.

В село Миндя са подготвени площадки за палатки и каравани за очакваните от цялата страна хиляди гости на рок фестивала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14