Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Град Самоков спечели наградата за най-четящ град за 2014-а година

Наградата за най-четящ град за 2014-а година спечели Самоков, обявиха организаторите на националният конкурс "Забавното лятно четене".

В Самоков децата, участващи в кампанията, са прочели най-много книги според регламента, обясни Катрин Иванова от организаторите на кампанията Информационния портал  "Аз, детето":

Коефициентът се изчислява, така че Самоков става най-четящ град, защото има най-голяма активност в проекта. Това означава най-много, най-голям брой прочетени книги и участващи деца статистически спрямо големината на града.

От Самоков е и най-четящото дете за 2014-а година. Това е 11-годишната Теодора Станоева. Ето и другите наградени:

Имаме най-активен читател от началото на проекта. Това е дете, което от началото на проекта последователно винаги попълва, участва в проекта и е факт като едно от децата с най-висока активност не за тази година, а изцяло, откакто се е регистрирала. Това е Моника Михова на 12 години от град Бургас. Най-младият читател е София Митева, 8 години, от град София, като ще ви кажа какво значи най-активен млад читател. Това означава от всички първокласници, които са се регистрирали тази година, кое дете е било най-активно.

Децата с най-високите призове получиха като награди освен книги, и електронен четец.

Най-четящото училище за тази година е СОУ "Христо Ботев" - град Русе.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14