Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eлмира Дърварова участва в новия албум на пианиста Паскал Роже

Снимка: Urlicht AV

На 1-ви октомври - Международния ден на музиката - на европейския музикален пазар се появи най-новият компактдиск на прочутия френски пианист Паскал Роже с музика на Франсис Пуленк. За свои партньори Роже е избрал близки до сърцето си приятели, сред които е и българската цигуларка Елмира Дърварова.

Това е диск, с който съм много горда, под надслов "Паскал Роже и неговите приятели". За мен, да се числя между приятелите на посланика на френската музика Паскал Роже, е страхотна чест и голямо ласкателство, и върховно удоволствие, споделя тя.

Чуйте интервюто на Татяна Иванова с Елмира Дърварова, излъчено в предаването "Алегро виваче", в което тя разказва интересни подробности за записите на диска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14