Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тренинг за успех

БНР Новини
Александър Попов
Снимка: Емил Николов

Може да звучи невероятно, но има такъв.
Не зная дали сте си задавали въпроса защо някои хора по-лесно преминават през всякакъв вид житейски трудности и не само оцеляват, но и излизат от тях по-силни. Защо едни захващат работа след работа, бизнес след бизнес и все не им върви, а други съумяват да стъпят върху постигнатото, дори върху лошия урок и вървят нагоре. Успяват!
Моят личен отговор е, че вторият тип хора притежават определен вид характер, инстинкт, поведение и може би и познания, което ги прави по-пригодни за живота, дори за живота в криза.
Можем ли да се научим да преминаваме през трудностите, през неуспехите? Как от грешките да извличаме позитиви? Какво да направим, за да успеем в малкия си бизнес?
Отговор на тези и други въпроси дава треньорът по НЛП Александър Попов. Какво е НЛП, ще научите, ако чуете. Ние го нарекохме „тренировка за успех”.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
яз.

Обезщетение за земя

Съвети на адвоката: адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси Златка Димчева от София. "Завели сме дело срещу Столична община за обезщетение в размер на средния пазарен наем на земеделска продукция, тъй като имаме имоти в чашата на язовир "Искър", т.е. под водата. Делото е заведено освен срещу Столична община и като втори ответник –..

публикувано на 01.07.22 в 16:15

Закъснения и отмяна на полети – права, решения, обезщетения

Проблемът със закъсненията и отмяната на полети в различни авиокомпании в Европа е отново актуален. Случайно или обичайно е това? Какви са решенията? Как могат да бъдат обезщетени пасажерите?  Защо една българка в продължение на 3 дни не успя да се прибере в страната от летището в Айндховен? Частен случай на Сибила Лилова . Ето какво разказва тя в..

публикувано на 01.07.22 в 12:15

Градските неравенства и политиките, нужни за премахването им

София е била на първо място в Европа по зелени площи, а днес само се смята за едно сравнително зелено място за живеене. Най-големият, богат и бързоразвиващ се град в България в действителност губи качеството си на живот. Всичко и всички са в София, но градът е сегрегиран. Оказва се, че именно той трябва да бъде подложен на интеграция, а не..

публикувано на 01.07.22 в 12:05
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Ако изтеглим нотата за руските дипломати, показваме беззъба политика

Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че няма да промени решението за изгонване на 70 руски дипломати и служители. Кирил Петков предлага Асен Василев за премиер, отхвърля руския ултиматум “Явно от встъпването в длъжност на министър-председателя Петков, той пое на ръчно управление част от функциите, касаещи външната политика на страната..

публикувано на 01.07.22 в 11:09

Стартира световната инициатива "Месец юли без пластмаса"

За пета година в България се провежда инициативата "Юли без пластмаса“, част от глобалното движение Plastic Free July. Кампанията цели да насърчи хората да ограничат употребата на еднократна пластмаса в ежедневието си и така да спомогнат към борбата със замърсяването с подобни отпадъци. В рамките на един месец кампанията ни предизвиква да..

публикувано на 01.07.22 в 10:50