Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тренинг за успех

БНР Новини
Александър Попов
Снимка: Емил Николов

Може да звучи невероятно, но има такъв.
Не зная дали сте си задавали въпроса защо някои хора по-лесно преминават през всякакъв вид житейски трудности и не само оцеляват, но и излизат от тях по-силни. Защо едни захващат работа след работа, бизнес след бизнес и все не им върви, а други съумяват да стъпят върху постигнатото, дори върху лошия урок и вървят нагоре. Успяват!
Моят личен отговор е, че вторият тип хора притежават определен вид характер, инстинкт, поведение и може би и познания, което ги прави по-пригодни за живота, дори за живота в криза.
Можем ли да се научим да преминаваме през трудностите, през неуспехите? Как от грешките да извличаме позитиви? Какво да направим, за да успеем в малкия си бизнес?
Отговор на тези и други въпроси дава треньорът по НЛП Александър Попов. Какво е НЛП, ще научите, ако чуете. Ние го нарекохме „тренировка за успех”.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Самюел Джонсън

Патриотизмът – граници на понятието

Английският писател и публицист Самюъл Джонсън преди близо три века изрича: "Патриотизмът е последното убежище на негодника", и тази крилата фраза е взета на въоръжение по-късно от Лев Толстой, а се цитира до днес постоянно от мнозина. Какво имат предвид двамата класици? Каква е разликата между любовта към Отечеството и войнстващата националистическа..

публикувано на 04.12.23 в 12:25

Ремонтът на обсерваторията в Борисовата градина продължава с нова бригада

Най-старата астрономическа обсерватория в България, разположена в Борисовата градина и принадлежаща на СУ "Св. Климент Охридски", се намира в по-лошо състояние, отколкото преди започването на дългоочаквания ремонт. Според отчети от екипа на катедра "Астрономия" при Физическия факултет на университета, сградите на обсерваторията са силно..

обновено на 04.12.23 в 12:17
Добрич

"Лаборатория: Млад предприемач": Какви идеи за икономиката на Добрич имат младите?

В град Добрич, благодарение на новосформираната младежка инициатива "CultureHUB", Световната седмица на предприемачеството беше отбелязана със специално събитие за гимназисти, наречено "Лаборатория: Млад предприемач". Този нестандартен формат на конкурс за предприемачески идеи, наречен "Incubator", предостави възможност на младите участници..

обновено на 04.12.23 в 11:24

Във Велико Търново създават първия сайт у нас с регистър на паметниците на културата

Община Велико Търново представи новата инициатива за включване на паметниците на културата в електронен регистър, който ще предостави подробна информация за всеки обект. Този иновативен проект има за цел да осигури масов достъп до богатото културно наследство на региона и да популяризира малко известните обекти, които до този момент не са ставали..

обновено на 04.12.23 в 11:03

Министерството на туризма прави роуд шоу във Великобритания

Министерството на туризма на Република България ще представи българския туризъм на специално организирано роуд шоу във Великобритания. Събитието, което се провежда в периода от 4-и до 7-ми декември 2023 година, има за цел да представи многообразието и възможностите на българските туристически дестинации на британската публика и туристическия..

обновено на 04.12.23 в 10:40