Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с концерт в зала "България"

Симфоничният оркестър на БНР
Снимка: БНР
Симфоничният оркестър на Българското национално радио, ръководен от диригента Емил Табаков, открива сезона си тази вечер с концерт в столичната зала "България".

Новият творчески сезон е посветен на 80-годишнината на БНР. Затова освен в двата традиционни концертни цикъла, музикантите ще участват в специални проекти като "Рок Симфони" и "Властелинът на пръстените".

По думите на маестро Табаков концертите ще привлекат публиката както с много обичани, така и с непознати за българската сцена творби.

Поканени са и гости от световна класа. Още тази вечер пред Радиооркестъра ще застане превърналият се в знаменитост млад пианист Евгени Божанов, който цени високо възможността отново да свири на родна сцена.

Винаги е изключително изживяване човек да има престиж да открие един сезон, особено ми е приятно с маестро Емил Табаков. Винаги в зала "България" е имало една особена атмосфера и когато съм свирил соло, и когато е било с оркестър. И в публиката има, естествено и в самата зала, нещо, което е от много години. Мисля, че е не само традиция, но и нещо в атмосферата, в залата, което прави наистина едно изключително изживяване, когато човек е на сцената, сподели Евгени Божанов.

Концертът на Симфоничният оркестър на БНР започва в 19.00 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Христо Ботев".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14