Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е награждаването на победителите от 10-ия национален конкурс за млада поетеса на името на Дора Габе

Снимка: архив

В Генерал Тошево ще има литературно четене и награждаване на победителите от Десетия национален конкурс за млада поетеса на името на Дора Габе.

Участие в тазгодишния конкурс заявиха рекорден брой поетеси от цялата страна, в това число и бесарабски българки от Украйна. Сред тях също има с отличени творби.

Окончателните резултати ще станат ясни тази вечер. Журито: Христо Ганов секретар на Съюза на българските писатели, Виолета Пенева родственица на Дора Габе, и Боян Ангелов журналист и поет, ще връчат и седем поощрителни награди.

Конкурсът се провежда на две години като своеобразен поклон пред поетичния талант на Дора Габе и любовта й към Добруджа.

Организира се от община Генерал Тошево, Съюза на българските писатели и Народно читалище "Дора Габе" в село Дъбовик, където е родена голямата поетеса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14