Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С ден на БНР се открива Десетото издание на Културните салони за съвременно изкуство

С ден на Българското национално радио по повод 80-ата годишнина на медията се открива Десетото издание на Културните салони за съвременно изкуство „Гранд хотел Поморие“. В Поморие беше издигнат и флагът на културните салони.

Знамето е символ на вдъхновението и творческия дух, което превърна арт форума в национално събитие, което събира край морето в началото на ноември българския интелектуален елит. Това заяви актьорът Стойко Пеев, който заедно с председателя на УС на „Гранд хотел Поморие“ Румен Драганов издигна флага и даде началото на културните салони.

Този арт проект показа, че съвременно изкуство може да привлича туристи и да дава себестойност на нашия туристически продукт, отбеляза Румен Драганов.

На церемонията присъства и генералният директор на БНР Радослав Янкулов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14