Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "История на БНР в кадри" може да бъде видяна пред Първо студио

Снимка: Мариана Гомилева

В мраморното фоайе пред Първо студио на БНР беше открита изложбата "История на Българското национално радио в кадри".

Изложбата е любопитна с това, че представя фотографии на колегата ни Мирчо Сливенски. От първия си работен ден той заснема значими събития от живота и историята на медията. Пред фотообектива му застават личности като доайена на радиото у нас професор Веселин Димитров и първия директор на БНР.

И срещите с големите наши артисти, поети, писатели, космонавтите, с колегите. От 1960 година досега и сега все слушам радио и радиото е в джоба ми, телевизия не гледам и съм снимал тук, каза Сливенски.

През годините "Старата къща", както наричат Радиото, става негов втори дом.

Струва ми се сега, че тази 80-годишнина, която ще бъде на 25 януари, това трябва да бъде и в емблемата, и навсякъде да се знае, че е първото Българско национално радио.

Фотоизложбата "Историята на БНР в кадри" може да бъде видяна до края на месец ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14