Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

110 години от рождението на Любомир Пипков - поредица на предаването "Алегро виваче"

Любомир Пипков е роден на 6-и септември 1904-та година в Ловеч. Той е сред творците, които са гордост за българската култура. Композитор, мислител, публицист и поет - той  е интелектуалец от най-висок ранг. Щастливи са онези, които са били негови ученици, негови приятели и са имали възможност да се учат от неговия дълбок духовен свят и невероятната му ерудиция, да се възхищават на острия му език, на точните му критики към всичко, което го заобикаля. 

Фондът на БНР пази много записи на негови произведения. А Златният фонд съхранява негови изказвания и спомени на негови близки приятели за живота и творчеството му.

Чуйте поредицата, посветена на Любомир Пипков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14