Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч ще осигури от бюджета си за 2015-а година 104 хиляди лева за култура

Снимка: БГНЕС

Община Ловеч ще осигури за култура от бюджета си 104 хиляди лева за следващата година. Средствата вече са одобрени от Общинския съвет.

В културния календар на общината са включени 42 събития. Издаване на три алманаха и рекламна брошура с най-значимите културни прояви през годината. Предвидени са чествания на националния и официалните празници на България, както и отбелязване на важни годишнини, свързани с исторически събития и личности. Най-мащабните събития ще са "Люляковите музикални вечери". Отбелязване на 100 години от Първата световна война и историческа възстановка на мобилизационен лагер за приемане и окомплектоване на мобилизирани войници от 34-ти пехотен троянски полк. Ще се честват и 145 години от създаването на ловченското читалище "Наука" и регионалната билиотека "Професор Беньо Цонев". За първи път ще бъде връчена и новоучредената национална литературна награда за цялостно творчество на името на професор Димитър Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14