Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова дебютира на сцената на "Ла Скала"

Красимира Стоянова
Снимка: личен архив

Предколедна среща в предаването за класическа музика "Алегро виваче" с една от големите български звезди на световната оперна сцена - сопрана Красимира Стоянова.

Това са най-уютните, най-нежните, наистина най-светлите празници, които има християнския народ и нещото, което правим в нашето семейство е да се подготвим за един рожден ден - рождения ден на Исус Христос. Това не са някакви шумни веселби като посрещане на Нова година или друг празник, това е съвсем различен празник, който просветлява и успокоява душата -  споделя певицата.

Красимира Стоянова бе избрана от слушателите на "Алегро виваче" за българския "Музикант на 2007 година". Дни преди Коледа тя получи нов дар от съдбата - след толкова много покорени върхове с кариерата си да стъпи за първи път и на сцената на миланската "Ла Скала", където предпразнично бе изпълнена "Миса Солемнис" от Лудвиг ван Бетовен с участието на хора и оркестъра на "Ла Скала" под диригентството на швейцареца Филип Йордан. 

Чуйте разговора с оперната прима Красимира Стоянова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14