Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 59 000 посетители е имала библиотеката в Ловеч през 2014-а година

Снимка: www.lovech.bg

Регионалната библиотека в Ловеч отчита по-голям брой читатели след учениците през миналата година. Общият брой на посетителите е бил почти 59 000.

През 2014-а г. в детския отдел на библиотеката са раздадени над 12 000 материала, а регистрираните читатели сред децата под 14 години са над 700.

С около 1 000 повече са посещенията в информационния център на библиотеката, като 50% от тях са били свързани с организираните обучения. Над 20 000 са били посещенията в сайта на библиотеката. Тя е получила нови над 2500 тома литература на стойност над 20 000 лв., което е с 60% повече от 2013-а г.

През миналата година библиотеката в Ловеч е представила 20 кинопрожекции на научно-популярни и тематични филми, посветени на исторически събития и личности. Организирани са открити уроци, библиотечни екскурзии и художествени работилници, както и състезания по четене, рецитали, парад на приказките, дебати, конкурси, викторини, обучения, срещи с писатели и инициативата „Забавно лято“. Доброволците на библиотеката са организирали различни инициативи и са участвали във възстановки по повод честване на исторически събития и годишнини, както и в благотворителни кампании на БЧК.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14