Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прочутият оперен мениджър Йоан Холендер поздравява "Алегро виваче" с юбилея му

БНР Новини

Йоан Холендер е най-известен в музикалните среди като дългогодишен директор на Виенската държавна опера - от 1992 до 2010 година, ръководил няколко години и Фолксопер - Виена. Той е открил и лансирал на виенска сцена не една и две големи оперни звезди, сред които има и немалко български имена като Веселина Кацарова, Красимира Стоянова, Надя Кръстева и др.

Йоан Холендер изпрати специален поздрав за предаването "Алегро виваче":

Снимка

Поздравявам предаването за култура и  музика "Алегро виваче" по повод неговия 25-годишен юбилей!

Виенската държавна опера и всички големи оперни театри по света не биха имали тези успехи без присъствието на българските певци и творци на тяхната сцена. А за популярността на тяхното изкуство и техните имена, било то Никола Николов, Никола Гюзелев, Стефан Еленков, от Юлия Винер до Гена Димитрова и режисьорката Вера Немирова, своя голям принос има и предаването „Алегро виваче“.

Пожелавам много бъдещи успехи и репортажи за предаването от Австрия и света.
За много години „Алегро виваче“!
Йоан Холендер




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14