Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени" с номинации за "Икар" 2015

Снимка: Дневник


“Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е история за една майка, двете й дъщери, една умираща жена и един заек. Всички те обитават една  зарзаватчийница, а това, което ги отделя от света, който ние обитаваме, е само една витрина ,облепена с вестници. Толкова лесна за разкъсване…

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е представление  по пиесата на американския писател Пол Зиндел. Тя е и първата пиеса на Пол Зиндел, написана още през 1964 година. Премиерата й е през същата година. А през 1971 ва година е поставена на Бродуей и получава наградата „Пулицър”.  А Пол Нюмън я превръща в кино през `70-те.

„Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е необичаен спектакъл. Театър в реална среда. „В една бивша пицария в центъра на София се играе театър...
Получило се е нещо прекрасно, провокативно, на моменти дълбоко абсурдно, а в други - скандално. Излизаш от бившата пицария с усещането, че си бил на терапия. Че са ти бъркали със свредел в мозъка. Или че плътта ти се е превърнала в изрезки от стар вестник”, пише Елин Рахнев за представлението, което може да се види и в следващите дни в културен център „Средец” / бивш младежки дом „Лиляна Димитрова”

Един разговор на Савелина Савова с Ана Вълчанова – с номинация за водеща женска роля – национални награди „Икар” 2015, Марий Росен – режисьор, номинация за режисура – национални награди „Икар” 2015 и Ива Вълкова за спектакъла, усещането и ....златната рибка.

Програма
Дом на културата Средец
20 март (петък), Зала, 19:00
22 март (неделя), Зала, 19:00
23 март (понеделник), Зала, 19:00
25 март (сряда), Зала, 19:00
26 март (четвъртък), Зала, 19:00



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14