Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи ще участват в празници на Рим

Снимка: Съвет по туризъм - Свищов

Групи за исторически възстановки  от Свищов  ще участват в празници на Рим, които ще се проведат от 19-и до 21-и април във Вечния град.

Българите ще се включат в пресъздаването на древни ритуали, паради и битки заедно с 2000 души от 10 държави. Тържествата се организират в най-важните археологически обекти. Посветени са на основаването на Рим и по данни от Италия, са най-привлекателната атракция за туристите, като само парадите събират над 300 000 зрители.

В Свищов групите за исторически възстановки - Първа тракийска кохорта и Първи италийски легион, са създадени заради фестивала "Орел на Дунава", който популяризира наследството от античния град Нове. Тази година фестивалът в Свищов ще се проведе за десети пъти - от 5-и до 7-и юни, с традиционното участие на италианската група "Сторико Романо".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14