Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рок академия" ще разтърси Троян

Снимка: rock-troyan.bg

"Рок академия - Троян 2015" започва тази вечер от 18.30 часа на централния площад пред общината в Троян. Над 100 изпълнители ще се включат в събитието. Концентиращи групи са Буги Барабата с "Бараби блус бенд", "Перо Деформеро" от Сърбия, Б.Т.Р със специалното участието на Кирил Маричков, както и две групи от Троян. 

Заместник-кметът на града Поля Димова обясни пред "Хоризонт": 
Основната цел е формиране на музикална култура у младите хора по отношение на този вид музика - рок-музиката, който се осъществява в две направления: концертна част от известни професионални групи и втората е обучителна част, която е майсторски клас с професионални музиканти по барабани и пиано и разбира се, в рамките на рок-академията сме обявили конкурс за авторска песен на млади групи. Обявили сме и един друг конкурс сред младите хора в средните училища на територията на града и общината, който се казва "Я кажи....срещу наркотици", тоест ние целим да поощрим тези млади хора, които имат интерес към рок-музиката.
Рок академията ще протече в рамките на три дни, като в последния ден ще бъде награждаването на участниците в конкурса. Фестивалът се провежда за трета поредна година. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14