От песен в песен

неделя
от 11.00 до 13.00 часа
Актуални новини от фолклорни фестивали и семейните традиции в цялата страна. Често предаването се излъчва от мястото на събитието. Гостуват известни музиканти, отбелязват се юбилеи. Когато е подходящо и има повод предаването се излъчва директно от І или ІІ студио на БНР с изпълнения на гостуващи групи и фолклорни колективи.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова, Лина Мачева

Публикации

Доц. д-р Галя Петрова-Киркова

Певицата и педагог Галя Петрова-Киркова с ново амплоа

С настъпването на 2021 г. певицата и педагог и гъдулар Галя Петрова-Киркова прибави още една впечатляваща и нова страница към своето професионално амплоа – директор на Департамента за езикова и специализирана подготовка към Академията за музикално,..

публикувано на 18.01.21 в 11:43

По-истинска и звучна Коледа

Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец“ – гр. София през настоящата година чества своя 30-годишен юбилей. По този повод и във връзка с наближаващите коледни празници дружество „Родолюбец“ и програма „Христо Ботев“ на..

публикувано на 17.12.20 в 11:53

Фолклорен радиоблиц с Ива и Ева Валентинови

Те са две сестри, много еднакви и много различни. Музиката е третият елемент в тяхната роднинска връзка. "Радиото ми дава адреналин" – казва Ева Валентинова, а Ива Валентинова допълва – "Дава предизвикателства и много хоризонти. Познанства, които са..

публикувано на 01.12.20 в 08:38

Фолклорен радиоблиц с Ралица и Динко Атанасови

Сплотени, влюбени в живота си и в музиката, която ги свързва, са Ралица и Динко Атанасови. Какви съвети ще ни дадат за чуден живот и дали ще споделят нещо по-лично, чуйте в блицинтервюто.

публикувано на 19.11.20 в 09:25
Марина и Петко Къневи

Фолклорен радиоблиц с Марина и Петко Къневи

Чудесни, различни и много вдъхновени са участниците   в Блиц – интервюто ни. Тя пее, а той свири на кавал. Най-доброто съчетание в музикалната вселена от комбинации. Чуйте какво интересно имат да разкажат с музикантите Марина и Петко Къневи.

публикувано на 17.11.20 в 10:13

Фолклорен радиоблиц със Стела Петрова и Радостин Русев

Предизвикателство с блицинтервюто екипът на „От песен в песен“ постави пред двама страхотни музиканти. Те заедно вървят по професионален и личен път. Дали е възможен дуетът между контрабас и гайда, ще разберете, ако чуете разговора със Стела Петрова..

публикувано на 11.11.20 в 08:50

Фолклорен радио блиц с Ваня и Александър Друмеви

Музиката и любовта са спойката във връзката на тези двама млади и талантливи хора. Какво още ги движи в живота и други интересни дреболии за тях може да чуете в блиц интервюто с тях.

публикувано на 19.10.20 в 15:50
Цветина Панайотова

Една таблетка музика

Музиката е добре познат релаксант, антидепресант, който някои от нас приемат осъзнато и целенасочено, други без да се замислят биват омаяни и понесени на крилете на това божествено изкуство. За много хора в днешно време музиката е шанс да се излекуват. За..

публикувано на 19.05.20 в 09:10

Да покориш Алжир с българска народна музика

Съвсем скоро от Алжир се завърнаха двама прекрасни български творци –   тамбуристът Владимир Владимиров и  акордеонистът Калоян Куманов. Те взеха участие във фестивала „Цветовете на Европа“ , където всяка европейска държава  представи своята култура по..

публикувано на 13.06.19 в 14:26

Фолклорен радио блиц: Цветелина и Панайот Стойчеви

Много талант и много любов към изкуството. Те са следващите участници в поредицата „Фолклорен радио блиц“, които ви представяме от малко по-различен ъгъл.

публикувано на 28.04.19 в 11:00