От песен в песен

неделя
от 12.20 до 14.00 часа
Магазинно предаване с интересни гости и актуални събития в областта на фолклора, в което среща намират старото и новото поколение изпълнители. Запознава аудиторията с новата музика от репертоара на ОНМ на БНР и тази на творци с постижения в жанра. В предаването може да чуете рубриките "Радио блиц", "Фолклорни следи" и да се преборите за награда в "Дума загадка". Всичко това гарнирано с най-доброто от любимата българска народна музика.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова, Лина Мачева

Публикации

Захариас Спиридакис за Оркестъра за народна музика в Старата къща и музиката

След двегодишна пауза тази година се състоя "Ритъмът на Балканите" – седмо издание на най-успешния проект на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, който създава и представя музикалното единство на фолклора на Балканите. В проекта..

публикувано на 18.07.22 в 12:26

Димитър Христов за "Копаница-тропаница" и седемстепенното юбилейно меню за следващия творчески сезон

На 27 юни, понеделник, от 20 часа на откритата сцена "Арена София", колодрум Сердика, Оркестърът за народна музика на Българското национално радио ще осъществи концерта "Копаница-тропаница". Кръшни хора ще се вият и всеки е добре дошъл. "Този..

публикувано на 25.06.22 в 17:05

Добрин Панайотов – път, осеян с рози и аплодисменти

Добрин Панайотов е класически музикант от световен ранг. Той е роден в град Шумен. Когато започва да следва, се мести да живее във Варна, а след това заминава да следва в Германия. Любовта към България и българската народна музика, и най-голямата..

публикувано на 10.06.22 в 19:16

Фолклорен блиц с Катя и Пламен Александрови

Те са музикално семейство, което е част от състава на Северняшки ансамбъл в град Плевен. И двете им деца следват музикалната заръка и изкуството става част и от техния живот. Много концерти, много турнета   и любов към народната музика...

публикувано на 24.03.22 в 09:10

Фолклорен радиоблиц със Здравко и Ради Мандаджиеви

Здравко е едно от популярните млади лица на народната музика, а Ради е неговата неизменна дамска сянка. Музиката дава начало на техните отношения, но първата крачка прави Ради. Имат двама прекрасни сина, много приятели и редовно си позволяват да..

публикувано на 13.01.22 в 11:19

Фолклорен блиц представя Елена и Темелко Иванови

Тя е от малкото жени, които свират на гайда. Възпитаник на НУФИ „Широка лъка“, Елена продължава да развива музикалната си кариера, да преподава, да отглежда прекрасните си талантливи деца. Темелко е един от най-изявените български кавалджии, солист..

публикувано на 05.01.22 в 10:38

Фолклорен радиоблиц с Весела Порчева и Виктор Томанов

Музиката събира двама талантливи хора, за да продължат в дует към големите сцени. Весела е ученичка на певицата Радка Алексова, а Виктор е част от квартет „Светоглас“. Двамата пазят красотата на народната музика и следват стъпките на големите..

публикувано на 24.12.21 в 15:19

Фолклорен блиц с Мария Тодоринова и Банко Минчев

Мария и Банко са поредното прекрасно музикално семейство, което гостува на Фолклорното блиц интервю. Тя е народна певица, а той акордеонист и композитор, един от създателите на оркестър „Калофер“, а заедно с Мария създават и фолклорната формация „Трио..

публикувано на 13.12.21 в 08:55

Фолклорен радиоблиц с Таня и Теодор Недеви

Тя е народна певица, а него го вълнува рок музиката. Китара и глас, и много любов към живота. Таня Недева е солист и хорист в НФА „Филип Кутев“, възпитаник на НУФИ „Филип Кутев“ град Котел и богослов, а Теодор Недев е китарист и част от екипа на..

публикувано на 06.12.21 в 09:20

Да изпратим един от славеите на народната музика певицата Тонка Колева с песен и думи

Последно сбогом си взехме с неповторимата Тонка Колева. Тя вече ще оглася небесната шир заедно с много други любими творци, които ни напуснаха в последно време. Както повечето талантливци, Тонка Колева пее от дете. В началото започва като солистка на..

публикувано на 05.06.21 в 07:15