От песен в песен

неделя
от 12.20 до 14.00 часа
Актуални новини от фолклорни фестивали и семейните традиции в цялата страна. Често предаването се излъчва от мястото на събитието. Гостуват известни музиканти, отбелязват се юбилеи. Когато е подходящо и има повод предаването се излъчва директно от І или ІІ студио на БНР с изпълнения на гостуващи групи и фолклорни колективи.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова, Лина Мачева

Публикации

Да изпратим един от славеите на народната музика певицата Тонка Колева с песен и думи

Последно сбогом си взехме с неповторимата Тонка Колева. Тя вече ще оглася небесната шир заедно с много други любими творци, които ни напуснаха в последно време. Както повечето талантливци, Тонка Колева пее от дете. В началото започва като солистка на..

публикувано на 05.06.21 в 07:15
Петър Йорданов - Бъни

Фолклорен блиц представя Петър Йорданов - Бъни

Различен, интересен и много талантлив е музиканта Петър Йорданов. Какво друго, което не знаят слушателите за него, ще разкаже Бъни, чуйте в звуковия файл.

публикувано на 05.05.21 в 10:25

Таня Костова: Важно е да запазим характерното, сладко пиринско пеене

Незабравим глас и ярко сценично присъствие. Това са първите неща, които всеки работил или познал Таня Костова ще ви каже за нея. Огромен опит, много познания и любов към народната песен, носи емблематичната за пиринската музика изпълнителка...

публикувано на 03.05.21 в 10:05

Фолклорен блиц със Светла Караджова и Йордан Станимиров

Светла Караджова и Йордан Станимиров са поредните усмихнати „жертви“ фолклорното блиц интервю в предаването „От песен в песен“. Светла е преподавател, певица, огнена и цветна дама. Закърмена е с народната музика от майка си – голямата народна..

публикувано на 28.04.21 в 10:37

Петър Миланов за работата си с ОНМ на БНР: Като да седнеш в удобен фотьойл

Петър Миланов е възпитаник на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Петър Миланов е тамбурист, но публиката го познава и като виртуозен китарист и контрабасист. Във времето става част от състава на Националния фолклорен ансамбъл..

публикувано на 22.04.21 в 09:05

Фолклорен блиц представя Димана и Боян Боянови

Една голяма любов, скрепена с много музика и търпение. Димана е най-добрата шопска певица сред химиците и най-добрия химик сред шопските певици. Боян е тамбурист, овладял изкуството на баса до съвършенство. В ансамбъл „Пирин“ се случва тяхната..

публикувано на 19.04.21 в 10:46

Фолклорен блиц с Радка и Иван Стефанови

Фолклорното блиц интервю и този път стана място на усмихната среща между любими изпълнители, учители, приятели и вас, нашите слушатели. Радка и Иван Стефанови. Певица и гъдулар, светли и талантливи хора, които улавят важните неща в живота. Чуйте..

публикувано на 09.04.21 в 17:25

Оркестър „Тракийско настроение“ за новата си музика

Оркестър „Тракийско настроение“ е създаден през 2001 година от кавалджията Петко Кънев. Това се случва след завършването на висшето му образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив. Намира правилните хора и дава..

публикувано на 06.04.21 в 13:33

Фолклорен блиц с Надя Петрова и Младен Малаков

Два колоса на тракийската народна музика станаха сладки „жертви“ на блиц „изпитването“. Тя е неговата любима певица, а пък музиката му е нейно вдъхновение. Любов и уважение свързват тези двама безкрайно талантливи артисти. Във фолклорно..

публикувано на 03.04.21 в 18:05

Фолклорен радиоблиц с Янка и Боян Атмаджови

Янка и Боян Атмаджови са поредната звездна двойка попаднала във фолклорното блиц интервю. Тя е неговата ученическа любов, а той я е научил на търпение. Какво ще разкрият още за себе си Янка и Боян, чуйте в звуковия файл.

публикувано на 23.03.21 в 08:50