От песен в песен

неделя
от 11.00 до 12.00 часа
Актуални новини от фолклорни фестивали и семейните традиции в цялата страна. Често предаването се излъчва от мястото на събитието. Гостуват известни музиканти, отбелязват се юбилеи. Когато е подходящо и има повод предаването се излъчва директно от І или ІІ студио на БНР с изпълнения на гостуващи групи и фолклорни колективи.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

Публикации

Фолклорен радио блиц с Ваня и Александър Друмеви

Музиката и любовта са спойката във връзката на тези двама млади и талантливи хора. Какво още ги движи в живота и други интересни дреболии за тях може да чуете в блиц интервюто с тях.

публикувано на 19.10.20 в 15:50
Цветина Панайотова

Една таблетка музика

Музиката е добре познат релаксант, антидепресант, който някои от нас приемат осъзнато и целенасочено, други без да се замислят биват омаяни и понесени на крилете на това божествено изкуство. За много хора в днешно време музиката е шанс да се излекуват. За..

публикувано на 19.05.20 в 09:10

Да покориш Алжир с българска народна музика

Съвсем скоро от Алжир се завърнаха двама прекрасни български творци –   тамбуристът Владимир Владимиров и  акордеонистът Калоян Куманов. Те взеха участие във фестивала „Цветовете на Европа“ , където всяка европейска държава  представи своята култура по..

публикувано на 13.06.19 в 14:26

Фолклорен радио блиц: Цветелина и Панайот Стойчеви

Много талант и много любов към изкуството. Те са следващите участници в поредицата „Фолклорен радио блиц“, които ви представяме от малко по-различен ъгъл.

публикувано на 28.04.19 в 11:00
Стоян Ганчеви

Представяме ви Стоян и Тодор Ганчеви - двама братя, два близнака

Музикални, талантливи, пеещи и танцуващи. Чуйте нашето Блиц интервю, за да разберете имат ли близнаците свръхестествена сила, кое е по-важно пеенето или танцуването и още нещо.

публикувано на 19.02.19 в 11:55
Недялко и Тима Недялкови

Фолклорен радио блиц

Те са две половини на едно цяло – на едно цяло семейство, на едно цяло изкуство – Тима и Недялко Недялкови. Две имена, оставили диря в съвременното звучене и развитие на народната музика. Млади, талантливи и креативни хора, които са намерили баланса и в..

публикувано на 02.01.19 в 10:15
Димитър и Евелина Христови

Фолклорен радио блиц

Тя е част от „Ева квартет“ и обича риба, а той е диригент на Оркестъра за народна музика и обича да разхвърля. Цветни, оригинални и свежи, Евелина и Димитър Христови са поредните забавни „жертви“ в нашето Блиц интервю. Чуйте какво имат да споделят..

публикувано на 30.12.18 в 09:30

България за първи път със собствен щанд на световното изложение за музика Womex

Womex е най-голямото изложение за етно и уърлд музика, което се провежда всяка година в различни точка на света. На този уникален форум се събират продуценти, мениджъри, артисти, консултанти медии от световната музикално индустрия, които търсят нови..

публикувано на 27.12.18 в 09:55
Живко Василев, Райна Василева и Виктор Джоргов

Блиц интервю с трио Outhentic

Outhentic е етно джаз формация, създадена през 2012 година. За всички, които следят развитието на тези млади хора, първоначално те са познати под името Живко Василев трио. Създател и идеолог на групата е Живко, който е поел отговорността за..

публикувано на 05.07.18 в 07:50
Даниел Спасов и Милен Иванов

Блиц интервю с Даниел Спасов и Милен Иванов

Двама чудесни,  талантливи мъже отдали времето и търсенията си на народната музика, изпълняването й, развитието и популяризирането й. Накратко ще кажем за тях, че Даниел Спасов  има записи на около 250 народни песни в Българското национално радио,..

публикувано на 01.07.18 в 07:50