Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятно училище по занаяти отвори врати във Велико Търново

Изработка на плъсти в работилница "Седянка"
Снимка: Катя Чорова

Във Велико Търново отново отвори врати Лятно училище по занаяти, където до 15 септември децата ще вземат безплатни уроци от майстори-занаятчии. На финала малките творци ще получат свидетелства за чираци. Миналата година занаятчийското училище привлече над 500 деца.

Майсторите на възрожденската Самоводска чаршия дават уроци по грънчарство и бродерия, дърворезба и кожарство, както и тъкачество, бижутерия и рисуване.

Искра Илиева от работилница "Седянка", която учи децата на плъсти т.е. как да си правят различни изделия от естествена вълна, поясни:

Моето впечатление е, че децата сами искат да се занимават с тези занаяти и искат да ги научат в това съвремие, в което по цял ден стоят на компютъра. Това им е много интересно.

Впечатленията на децата и техните родители от Лятното училище по занаяти може да чуете в репортажа на Катя Чорова в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14