Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На бис - пианистът Александър Хинчев

Снимка: личен архив

В предаването "На бис - българските музиканти" гостува пианистът Александър Хинчев, когото сравнително рядко виждаме на наша сцена, защото повече от 40 години живее и работи в Италия.

Представител на именито музикантско семейство, той завършва Музикалната академия в София в класа на проф. Константин Ганев. После продължава образованието си в Академията „Санта Чечилия” в Рим при проф. Винченцо Витале. Концертира в различни европейски държави, в САЩ и Япония, в зали като Концертхаус – Виена, театро „Сан Карло” в Неапол и редица други. Води майсторски класове в Италия, България, Германия и САЩ.

Александър Хинчев периодично се завръща на родна сцена. На 12-и юни 2015 година той беше солист на Симфоничния оркестър на БНР в последния за сезона концерт на състава, ръководен от Емил Табаков.


Чуйте разговора с пианиста Александър Хинчев в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14