На бис - българските музиканти

Петък, 22:05 - 23:00 часа

Водещ: Татяна Иванова


Публикации

На бис - перкусионистката Виви Василева

Познаваме Виви Василева от участията й в концертите на нейния прочут брат - цигуларя Васко Василев, но самата тя гради много успешна кариера в Германия – страната, в която е родена и израснала. През лятото на 2019 г. излезе дебютният ѝ..

публикувано на 29.05.20 в 18:19
Десислава Петева /флейта/, Вилиана Иванова /арфа/ и Емануеле Педрани /пиано/

На бис - флейтистката Десислава Петева за два български концерта в Милано

Флейтистката Десислава Петева живее в Милано (Италия) повече от 20 години, но обичта й към българската музика е все така силна. Десислава организира истински български празник по повод 24 май в Залата на почитателите в легендарния оперен театър..

публикувано на 12.07.19 в 20:03
София Симфоникс в Бавария

На бис - оркестър София Симфоникс в лятна Бавария

Това издание на предаването "На бис - българските музиканти" разказва за двата концерта в Бавария през юли на българския оркестър София Симфоникс под диригентството на Любка Биаджони цу Гутенберг. Те бяха част от традиционното лятно турне на състава в..

публикувано на 15.08.18 в 20:18
Румен Цветков

На бис – виолистът Румен Цветков

В предаването "На бис – българските музиканти" гостува един от най-изявените наши виолисти – Румен Цветков, който от години живее и работи в Испания. Там той е соло виолист в Кралската опера във Валенсия по лична покана на маестро Зубин Мета. Имал е шанса..

публикувано на 11.05.18 в 08:10
Веселина Кацарова солира на

На бис - концертите през февруари

Това издание на предаването „На бис – българските музиканти“ представя част от ярките концерти през месец февруари, състояли се на софийска и мюнхенска сцена. Ще научим повече за поредното голямо българско музикално събитие в Германия – рецитала на..

публикувано на 28.03.18 в 20:04
Овации за

На бис - новия сезон на "София Симфоникс"

Това издание на предаването "На бис - българските музиканти" разказва за началото на новия сезон на българския оркестър „София Симфоникс“ със създател и диригент Любка Биаджони цу Гутенберг в Мюнхен и София. На 22 октомври   музикантите представиха операта..

публикувано на 16.11.17 в 21:08

На бис - цигуларката Кремена Николова

Специален гост в предаването "На бис - българските музиканти" по програма "Хоризонт" е младата цигуларка Кремена Николова. Тя живее в Италия и вече четвърта година прави музикален фестивал във Венеция. Тазгодишното издание на San Martino a Natale..

публикувано на 10.11.17 в 18:40
Стефка Евстатиева

На бис - оперната прима Стефка Евстатиева

Гост в предаването "На бис - българските музиканти" е оперната ни прима Стефка Евстатиева, за която 2017 година е юбилейна. В този разговор става дума за световната й кариера, започнала през 70-те години на миналия век. През 1974 г. тя печели..

публикувано на 09.10.17 в 17:18
Вера и Соня Немирови в Залцбург, април 2017

На бис - Вера и Соня Немирови

Предаването „На бис – българските музиканти“ по „Хоризонт“ Ви предлага интригуваща среща с две гостенки, които са много свързани в личен и професионален план: Вера Немирова – оперен режисьор с впечатляваща кариера и признание у нас и в Европа, и..

обновено на 13.08.17 в 21:58
Вилиана Вълчева

На бис - диригентката Вилиана Вълчева

В това издание на предаването имаме удоволствието да се срещнем с една млада дама, която ще видим на диригентския пулт в зала 1 на НДК на 22 юни – Вилиана Вълчева. Тя ще ръководи спектаклите на „Селска чест“ от Маскани и „Палячи“ от Леонкавало в..

обновено на 21.06.17 в 23:29