Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души пострадаха при пожар край Правец

| обновено на 03.09.15 в 17:04
Снимка: БГНЕС

Двама души са с опасност за живота в "Пирогов" след пожар, подпален от комбайн в село край Правец. Единият е пожарникар, а другият е комбайнерът. Втори пожарникар е с по-леки изгаряния и е настанен в Ботевградската болница.

Подробности за състоянието на двамата тежко пострадали даде Шарбел Таук от Клиниката по изгаряния в "Пирогов":

Към 13.30 и 13.45 часа бяха докарани двама души в тежък термичен шок. Тони, на 21 години, с 40 % изгаряне по долните и горни крайници, по тялото, с опасност за живота, в много тежко състояние. Беше обработен в противошоковата зала на "Пирогов" и в момента е настанен в реанимацията. Предстоят следващи оперативни намеси още утре, ако общото състояние позволява. Другият пациент Христо е пожарникар на 48 години, в много тежко състояние, с 60% изгаряния по цялото тяло, но най-тежко е в долните крайници. На него му беше извършена спешна оперативна намеса. И на него му предстои утре втората оперативна намеса, ако общото състояние позволява.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.