Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на камерната музика в Габрово

В Габрово се открива 39-ото издание на Дните на камерната музика. Фестивалът, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град, залага на присъствие на известни изпълнители и млади дебютанти.

От началото на Дните на камерната музика, отпреди 39 години, програмата на настоящото издание е най-обширна и предлага на ценителите 11 концертни вечери. Фестивалът продължава традициите, но залага и на обновен афиш, застъпващ голям жанров спектър от концерти. Част от изпълнителите са любимци на габровската публика, която чрез попълването на анкетни карти влияе на програмирането на дните на камерната музика.

И през тази година акцентът е върху модерното взаимодействие между сериозната музика, джаза, традиционния и екзотичен фолклор.

За пръв път в историята на фестивала, освен в залите, концертни изпълнения ще има и в открити градски пространства.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14