Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С литературни четения за ученици започва новият театрален сезон в Ловеч

Снимка: БТА

Новият театрален сезон в Ловеч ще започне с фестивала "Младите в театъра". Той ще се проведе от 1 до 8 октомври.

Във фестивала ще бъдат представени интересни заглавия, а 90% от актьорите, участващи в постановките, правят първите си стъпки на голяма сцена, съобщи директорът на ловешкия театър Цвятко Стоилов.

През новия сезон Драматичният театър в Ловеч ще организира и литературни четения за ученици, за повишаване на интереса към театралното изкуство, каза режисьорът Кристияна Бояджиева:

Нашето желание е чрез литературните четения да предложим един по-интересен начин учащите да се запознаят със задължителната литература, която трябва да четат. 

Бояджиева допълни, че литературните четения могат да бъдат провеждани в театъра:

Освен че ще могат да гледат всички представления, те ще могат да гледат и открити репетиции, които правим за тях. Ще им бъде предоставена възможност да се включват в дискусии, а защо не в малко по-късен етап да участват и в самите представления. Търсим всички варианти да събудим интереса на младите хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14