Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов” в Смолян открива новия театрален сезон със спектакъла „Чичовци”

Снимка: БГНЕС

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов” в Смолян открива новия театрален сезон със спектакъла „Чичовци”. В деня на вярата, надеждата и любовта, билетите ще са на символична цена.

С този жест към публиката от ръководството на театъра се надяват да стимулират семейното присъствие и да изразят благодарност към почитателите на сцената. Представлението ще бъде от 19 часа на голямата сцена в театъра.

По повод откриването на новата учебна година ще бъде представен и спектакълът "Нирвана" от Константин Илиев за последната нощ на христоматийната българска двойка Пейо Яворов и Лора Каравелова.

Представленията ще започнат на 23 септември в Чепеларе и ще продължат последователно следващите дни в Баните, в Неделино и в Смолян в читалище "Христо Ботев". Цените на билетите също ще бъдат преференциални.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14