Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в центъра на София заради съвпадащите футболни мачове на 18 октомври

Снимка: БГНЕС

Извънредни мерки за сигурност ще предприемат от МВР-София  заради двете футболни срещи в неделя, въпреки вероятността мачът между ЦСКА и Витоша(Бистрица) да не се състои.


Съвпадението в един ден на мачовете Левски-Лудогорец от 20 часа и на ЦСКА-Витоша (Бистрица) от 14 часа е принудило ръководството на МВР да вземе извънредни мерки за сигурност. Над стадиона на футболен клуб "Левски" ще бъде пуснат и дрон, който да следи за безредици по трибуните.

От полицията напомнят, че специални мерки за сигурност ще бъдат насочени към спирките на градския транспорт и на местата, на които съществува възможност да се засекат привържениците на противниковите отбори.

Посетителите на спортните събития ще бъдат проверявани преди влизането им в територията на стадионите, като до спортните съоръжения няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние или носещи забранени предмети и вещи.

Специални мерки са предприети и по повод шествието, организирано от привържениците на ЦСКА, след края на мача на стадион "Българска армия" до площад "Народно събрание", чийто начален час е 17 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.