Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

29 сигнала за изборни нарушения са получени на откритата телефонна линия на МВР

29 сигнала за нарушения на изборните права на гражданите са получени до момента на откритата телефонна линия на МВР. Това съобщи пред "Хоризонт" старши комисар Лъчезар Милушев – директор на Дирекция "Анализи и политики" в МВР.

Пред "Хоризонт" комисар Милушев обясни, че само част от получените сигнали на телефонната линия на министерството са съотносими към дейността на МВР:

Девет, които са съотносими към дейността на МВР, останалите сигнали, които се получават, са свързани с искана информация от граждани, свързани с начина на гласуване. Те се насочват към общинските избирателни комисии, към Централната избирателна комисия (ЦИК), за да получат необходимата им информация.

По повод тези девет сигнала старши комисар Милушев допълни:

Сигналите основно са свързани с предлагане на парични средства, с материални облаги по отношение на гласуване по определен начин, тоест това са сигнали, които са свързани с купуване на гласове в основната си част, разбира се.

От МВР припомнят, че гражданите могат да подават сигнали за нарушение на изборните им права на телефоните 982-22-32 или на имейл – izbori@mvr.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.