Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бляскав бенефис на оперната прима Александрина Милчева

Александрина Милчева получава наградата "Златен век" на Министерството на културата

С юбилеен концерт - честване беше отбелязана 80-годишнината на голямата наша оперна певица Александрина Милчева. Щастливи почитатели и благодарни ученици я аплодираха на сцената на Софийската опера. В събитието участваха Оркестърът на Пловдивската опера и Хорът на Софийската национална опера с диригент Лучано ди Мартино, а като солисти - учениците на Маестрата  Евгения Ралчева, Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов и Алек Аведисян.


Тя е един изключителен преподавател с изключително дълголетие - гласът ѝ е непокътнат, както се убеди публиката тази вечер,
сподели Алек Аведисян. Според него това се постига най-вече с интелект.

По време на юбилейния концерт Министерството на културата награди Александрина Милчева с отличието "Златен век" за изключителни заслуги към българската култура.

Чуйте прякото включване на Алек Аведисян в предаването "Алегро виваче" минути след края на бенефиса в Операта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14