Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гарбово започва осмият конкурс "Златен славей"

Снимка: БГНЕС

В Габрово се провежда осмият музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”. В регионалната надпревара участват деца от 3 до 16-годишна възраст.

190 деца от габровска област са записани за участие в конкурса, който се организира по идея на ръководителите на Детския фолклорен ансамбъл „Габровче“. Инициативата за популяризиране на музикалния фолклор и народните обичаи, е възможност и за издирване на талантливи деца, част от които продължават да пеят и танцуват в ансамбъл „Габровче“.

Надпреварата се провежда в четири раздела: индивидуални изпълнители; дуети, триа и квартети; вокални формации и групи, представящи народни обичаи.

Участниците ще оценява 3-членно жури от специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията. Наградата на община Габрово - „Златен славей“, ще бъде връчена за най-доброто изпълнение, предвидени са още 3 специални отличия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14