Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трио "Арденца" започва цикъл концерти "Magic Romantic"

Трио "Арденца"

Първият концерт от цикъла "Magic Romantic" на известното българско трио "Арденца" бележи началото на второто десетилетие в пълнокръвния му концертен живот. Нов член на състава е виолончелистът Константин Евтимов, който се присъединява към цигуларката Галина Койчева-Мирчева и пианистката Даниела Дикова.


Събитието е в камерна зала "България" на 15 ноември от 19.00 часа. Специален гост е виртуозната флейтистка Кремена Ачева - солист на Софийска филхармония. В програмата са включени произведения от френски композитори: популярната флейтова соната на Франсис Пуленк, рядко изпълняваните "Три акварела" за флейта, виолончело и пиано на флейтиста Филип Гобер и бляскавото Клавирно трио №2 от Камий Сен-Санс.

Моята лична радост е, че успявам да събера в едно искрящи музиканти от двата ни водещи оркестъра - Софийската филхармония, където солист-флейтист е Кремена Ачева и също така концертмайсторите на Радиооркестъра Галина Койчева и Константин Евтимов. Това за мен е изключително важно, защото ми се иска да се консолидираме и да вървим напред като качество в музиката и в артистичния си живот, сподели Даниела Дикова.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с пианистката, излъчено в предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14