Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за музикалните журналисти от БНР Албена Безовска и Татяна Иванова

Татяна Иванова с награда от СБЖ
Снимка: И. Гъделева

Татяна Иванова е музикален редактор и водещ в програма "Хоризонт". На церемония на 6 ноември в НДК тя бе удостоена със Специална награда - плакет на Съюза на българските журналисти като автор и водещ на предаването "На бис - българските музиканти", което се излъчва в ефира на Програма „Хоризонт“ от 2001 година.

В предаването всяка сряда след 23 часа гостуват изявени български музиканти, които разказват за своята творческа работа, за успехите си по нашите и световните сцени. Гости на предаването са и музиканти, които живеят и работят в чужбина и много рядко виждаме и чуваме у нас. Често музикалните записи са предоставени специално за предаването „На бис – българските музиканти“ и звучат ексклузивно в радиоефира. Всеки такъв портрет се превръща в лично откровение на музикантите и голяма част от тези разговори стават част от Златния фонд на БНР. През годините гости на предаването са били личности като Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, проф. Александър Йосифов, Красимир Кюркчийски, проф. Георги Бадев, Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Стойка Миланова, Емил Табаков, Веско Ешкенази, Васко Василев, Людмил Ангелов и мн. др.

Снимка

Албена Безовска
е музикален редактор и водещ в Радио "България". На 1 ноември в Националния музикален театър "Стефан Македонски" тя получи наградата "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в категория "Музикална критика".

И двете са свързали името си с Радиото неотменно вече повече от 20 години. За тях е важно до най-широка аудитория да достигат новините за постиженията на българските музиканти и културни общественици у нас и по света.

Чуйте разговора с Албена Безовска и Татяна Иванова - гости на предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14