Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзова статуетка от фестивала “Золотой витяз“ заслужи постановка на Драматичния театър в Сливен

Снимка: theatresliven.com

Спектакълът на Сливенския драматичен театър “Лице“ от Александър Галин с режисьор Васил Василев спечели бронзовата статуетка на международния фестивал “Золотой витяз“ в Москва.

Фестивалът има за цел да утвърждава традициите на класическия руски театър и творческите връзки с театралната култура на славянските народи. 

В 13-тото му издание постановката Лице се нареди в първата тройка на отличените измежду 24 театрални трупи от Русия, Общността на независимите държави и Сърбия. "В залата на учебния театър на Гитис се играе едно от ярките представления на миналия сезон в България", се казва във фестивалния сайт.

В Сливенския драматичен театър актьорския екип на "Лице" осъществи друг спектакъл, обагрен с особености на руската любов, по друга пиеса на Галин -  "Сирена и Виктория", което стана едно от най-играните представления. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14