Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина легендарният Леми от "Моторхед"

| обновено на 29.12.15 в 11:53
Моторхед, Лими Килмистър

Основателят на британската рокбанда „Моторхед“ - Йън Леми Килмистър почина на 70-годишна възраст, съобщи групата от негови почитатели на страницата си във фейсбук.

В съобщението се пояснява, че битката на Леми с рака е била кратка, болестта се е развивала агресивно.

Здравословното състояние на музиканта се влоши рязко през 2013 година. Тогава европейското турне на групата беше прекратено, а здравословните му проблеми се обясняваха с дългите години пушене и пиене на големи количества алкохол. Роден, за да губи; живя, за да спечели, написаха колегите му от британската банда.

"Моторхед" е основана през 1975 година от самия Леми. Той беше известен и с това, че обичаше да поставя микрофона над главата си, така че да пее с поглед вперен нагоре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14