Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възторжени отзиви за Соня Йончева в Берлин

Соня Йончева като Виолета
Снимка: Берлинска държавна опера

"Тя е най-добрата Виолета от Мария Калас насам" - писа "Ди Велт". И въпреки че много от другите участници в постановката на Берлинската държавна опера "Унтер ден линден", включително диригентът Даниел Баренбойм и режисьорът Дитер Дорн получават по-скоро критики от изданието, младата българска звезда е в центъра на вниманието.

Доказва го и статията във "Франкфуртер алгемайне цайтунг", посветена изцяло на нея, в която музикалният критик Елеонор Бюнинг пише: Соня Йончева накара берлинската публика да ридае от скръб по умиращата Виолета. Никоя от досегашните изпълнителки на ролята от вердиевата "Травиата" не е умирала така красиво и вълнуващо като нея.

Какво още казва Бюнинг можете да чуете в кореспонденцията на сътрудничката на предаването "Алегро виваче" в Германия Таня Минчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14