Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веско Ешкенази свири на имения си ден в новогодишния концерт в НДК

Веско Ешкенази Музикант на годината 2010
Снимка: Bulphoto

След удоволствието, което преживяхме с традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония пряко от  "Музикферайн",  по-късно днес българската публика ще има възможност да се наслади на още един празничен концерт - в зала 1 на НДК от 18.30 часа. Той е озаглавен "Духът на Испания" и в него ще звучи както испанска музика, така и творби от френски и руски композитори, вдъхновени от Испания.

Изпълненията ще бъдат на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент Хосе Луис Гомес, в чиито вени тече испанска и венецуелска кръв, и на солистите: Федерика Ломбарди - сопран от Италия и Веско Ешкенази - концертмайстор на прочутия Концертгебау оркестър - Амстердам, носител на приза "Музикант на годината 2010" в националната анкета на БНР. Освен солист той е и организатор на събитието -  посланик на НДК за класическата музика.

Татяна Иванова разговаря с обичания наш цигулар и му честити имения ден. Чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14