Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за "Музикант на годината 2015"

Призът "Музикант на годината" с автор Христо Илиев

За 25-и пореден път предаването "Алегро виваче" на Програма "Хоризонт" провежда национална анкета сред слушателите на Българското национално радио за „Музикант на годината“ в класическите жанрове.

Събралият най-много гласове в анкетата получава голямата награда "Музикант на годината" - уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев. Според броя на гласовете се определят и призове в няколко други категории, сред които най-често са "Активна творческа дейност", "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Премиера" и др.

Анкетата сред слушателите на БНР стартира на 5 януари 2016 година и ще продължи до 1 март. Всеки слушател има право да предложи само една кандидатура. Гласуването е еднократно, с име, населено място и актуален телефон за връзка. Освен в сайта на БНР може да се гласува и с обаждане на телефон 02 9876 676 в работните дни следобед, или по време на предаването "Алегро виваче" - всеки вторник между 21.15 - 22.15 часа по Програма "Хоризонт".

Актуален списък с предложените за "Музикант на годината 2015" до този момент можете да намерите в страницата "Allegro Vivace по Хоризонт" във Фейсбук.

Гласувайте за "Музикант на годината 2015" тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14