Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застреляха собственика на модна къща "Агресия"

| обновено на 09.01.16 в 14:07
Александър Антов
Снимка: БГНЕС

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е бил застрелян. Тялото на 63-годишният мъж е намерено около полунощ в  края на столичния кв. Бистрица.  По първоначална информация той е излязъл да разхожда кучето си около 18.00 часа, след което не се е прибрал. Близо 3 часа по-късно кучето се прибрало само, а близките на Антов са подали сигнал в полицията.

При издирването, късно около полунощ, тялото на убития е било открито. В областта на тила са открити две огнестрелни рани в областта на тила. Установено е, че изстрелите са възпроизведени с пистолет, но продължават експертизит, за да се установи точният му вид и дали е използван заглушител.  Случаят се изяснява от СДВР. Засега от МВР не коментират подробностите около инцидента, но уточняват, че работят по всички версии. 
Бизнесът на Александър Антов е от средата на 90-те години. Около името на бизнесмена няма скандали. Освен с мода той се занимаваше и с благотворителност. Преди година той е напуснал всичките си фирми, показа справка в ДАКСИ.  Разследването работи по всички възможни версии за престълението - от неуредени финансови взаимоотношения до личен мотив.

Кметът на Бистрица Николай Гюров сподели пред "Хоризонт", че Антов е бил спокоен и добронамерен, не издаващ израз на човек, който се притеснява за себе си.

Това е вторият подобен инцидент в София от началото на месеца. Само преди ден в столицата беше застрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов
Според източници на "Хоризонт" през изминалата нощ е намерен още един мъртъв мъж с пистолет в ръка пред заведение в Перник.

От БСП призоваха правителството да вземе спешни мерки за гарантиране на сигурността в страната.  Заместник-председателят на БСП - Лява България Атанас Мерджанов  казва, че в последните дни България е в спиралата на нагло показни престъпления  и "все пак не могат всички български граждани да се скрият по чужди посолства. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.