Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове от цял свят изпратиха Леми Килмистър

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Феновете от цял свят изпратиха британската рок звезда Йън "Леми" Килмистър. Погребението на създателя на "Моторхед" бе излъчвано пряко в интернет, като според британските медии излъчването е гледано от повече от 280 000 компютъра. Фенове оставиха цветя, цигари и бутилки уиски пред любимия на Леми "Рейнобоу бар" в Лос Анджелис.

Българските почитатели на "Моторхед" също изпратиха създателя на любимата си група. Донякъде все едно си изгубил брат, който ти е помагал да живееш по по-добър начин, заяви Алекс - един от най-големите фенове на "Моторхед", който организира феновете на британската банда и в България да изпратят Леми по начина, по който той обичаше да живее - с радост и чаша в ръка.

Погребалната церемония на британския музикант започне в 1.00 ч. през нощта българско време. Последно сбогом с Леми Килмистър си взеха семейството и най-близките му приятели. Изпращайки един от най-добрите си приятели, Слаш от "Гънс енд Роузес" заяви, че светът ще стане по-лошо място без него.

Сред приятелите, които изпратиха Леми, бяха членове на Металика, Ози Озбърн и съпругата му и много други музиканти. Дейв Гроу от "Фу Файтерс" допълни, че Леми е бил неговият герой и човекът - пример за всички нас, с най-голямото сърце на света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14