Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападнаха с нож 15-годишно момиче в Перник

15-годишната Зорница от Перник, която беше нападната на автобусна спирка и наръгана с нож, остава в реанимацията. Полицията изяснява случая, след като задържа извършителя 28 годишният Радослав Колев.

Момичето вече е оперирано. Инцидентът е станал днес около 8.30 часа на автобусна спирка в град Перник докато Зорница е чакала автобус №16. Радослав Колев е нанесъл общо 13 удара с нож по тялото на 15-годишното момиче.

Предстои на извършителя да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурор за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Радослав Колев е многократно осъждан за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за притежание на наркотични вещества и грабежи. Последното си наказание той е изтърпял в затвора в Бобовдол. Излязъл от там на 23 юли 2013 година.

В социалните мрежи е отправен зов към всички, които могат да дарят кръв за пострадалото момиче.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.