Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенорът Йонас Кауфман се оттегля от участия в Метрополитън опера

Йонас Кауфман
Снимка: jkaufmann.info

Метрополитън опера излезе с изявление по-рано днес, че германският тенор Йонас Кауфман трябва да откаже заплануваните си участия в новата продукция на операта "Манон Леско" от Джакомо Пучини поради заболяване. Кауфман ще бъде заменен от друга ярка звезда на оперния небосклон - Роберто Аланя, който в момента също е в МЕТ и изпълнява партията на Канио в "Палячо" от Леонкавало. Но за да направи дебюта си в ролята на Де Грийо, Аланя ще трябва да се оттегли от оставащите спектакли на "Палячо", за да се подготви за премиерата на 12 февруари. А за да е възможно това, колегата му Марко Берти, когото ще гледаме в кино Синема Сити на 30 януари в ролята на Калаф от "Турандот" на Пучини, ще замени Аланя като Канио.

Йонас Кауфман вписва второ оттегляне в последните два сезона на Метрополитън опера - миналата година това се случи и в постановката на "Кармен" от Бизе. Междувременно стана ясно, че звездата ще отмени и рецитала, който трябваше да изнесе в Карнеги хол тази неделя, 31 януари.

"Манон Леско" от Пучини в постановката на Ричард Еър ще бъде в афиша на престижния театър с девет представления от 12 февруари до 11 март, а на 5 март ще можем да го гледаме и в България като част от програмата "Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк". В главната роля ще бъде сопрана Кристине Ополаис, а на диригентския пулт - Фабио Луизи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14