Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът на италианската песен "Санремо"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес до 13-и февруари по традиция ще се проведе фестивалът на италианската песен "Санремо". Това ще стане в едноименния град в театър "Аристон". 

За втори пореден път водещ на фестивала е телевизионният шоумен Карло Конти. Златната статуетка – палма с лъв, символ на град Санремо, в категорията "Известни изпълнители" ще си оспорват 20 певци. При младите таланти надпреварата е между 8 изпълнители с много съдържателни песни в общокултурна и социална насоченост, с които радиоаудиторията на Апенините вече се запозна. 

Специални гости на фестивала са Елтън Джон, Лаура Паузини, Ерос Рамацоти, групата "ПУХ", Никол Кидман, 99-годишният италиански лекоатлет Джузепе Отавиани. Според радиоанкета победител ще бъде Енрико Руджери или Анализа при известните певци, а от младите Франческо Габани. Целта е лозунгът на фестивала "Всички пеят Санремо" да тържествува, както през миналата година чрез компилацията "Супер Санремо", която 6 седмици бе на върха на музикалната класация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14