Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ние, врабчетата" с илюстрации на малките художници от ателие "Прегърни ме"

Снимка: Валерия Николова
В края на февруари на книжния пазар излиза книжка с шест илюстрирани разказа от "Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков. Рисунките са на малките художници от ателие "Прегърни ме“ на едноименното сдружение, което вече 12 години работи с деца в неравностойно положение. Това разказа в интервю за предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" Милена Нейова, създател на "Прегърни ме".

В проекта участват 16 деца илюстратори от Дома за децаq лишени от родителска грижа в софийското село Доганово и от вече закрития дом за деца, лишени от родителски грижи, "Асен Златаров“. Оформлението на  книгата е на художничката Ася Кованова. За изминалите години това е пета поред книга, която излиза с илюстрации на деца от ателие "Прегърни ме".

Предстои откриването на ново голямо ателие, за което в момента върви дарителска кампания под надслов "Прегърни нататък". Целта на кампанията е да събере средства за начален ремонт, оборудване и издръжка на ново по-голямо ателие, за да може повече деца да открият своя талант и индивидуалност - чрез изкуство и общуване да се научат да вярват, че могат. Необходимата сума, за да може Голямото ателие да отвори врати и да работи една година, е около 67 000 лв. Повече за хода на кампания "Прегърни нататък" можете да проследите във фейсбук-страницата на ателието "Прегърни ме".


Банкова сметка:
BGN: BG12BPBI79401065728201
CODE : BPBI7940 BIC : BPBIBGSF
POSTBANK (EUROBANK EFG BULGARIA)

Интервюто с Милена Нейова можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14