Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песни от Полин Виардо в нов български албум на европейския музикален пазар

Полин Виардо
Снимка: Уикипедия

През месец януари Toccata Classics издаде албум с песни на Полин Виардо, записан от дуото Ина Кънчева – сопран и Людмил Ангелов – пиано, с участието на мецосопрана Камелия Кадер и виолончелиста Христо Танев.

В звукозаписния екип, реализирал диска, са колегите от БНР Мирослав Данев, Константин Драмалиев, Николай Пелитев и продуцентът Георги Еленков. Резултатът от общата им работа е чудесен и среща вече доста добри отзиви в европейската специализирана преса.

Ина Кънчева и Людмил Ангелов много всеотдайно се впуснаха в представянето на творчеството на Полин Виардо, което е малко известно не само у нас, но и по света. Благодарение на тях всички ние можем да се запознаем по-отблизо с песните на прочутата певица и композитор. След две години в изучаване и концертно представяне на пиесите, сега музикантите имат и този нов албум, в който срещаме и премиерни за света записи.

За идеята, предизвикала интереса на музикантите да запишат руски песни и мазурки по Шопен от Полин Виардо, чуйте в интервюто с Ина Кънчева и Людмил Ангелов за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14