Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово отново е домакин на магичната среща "Златна котка“

Магично шоу ще представят тази вечер в Габрово професионалисти в илюзионното изкуство от страната и чужбина. За пета поредна година Градът на хумора е домакин на магичната среща „Златна котка“. Галаспектакълът за публиката е кулминацията на фестивала, който включва лекции, представени от магове-професионалисти, демонстрации и състезания за приза "Златна котка".

Най-добрите от маговете в тазгодишното издание, ще излязат довечера на сцената, заедно с шампиони в илюзионното изкуство от Унгария, Сърбия и Румъния. Президентът на Международното братство на магьосниците Джони Търнър от САЩ, ще впечатли публиката със сръчност и великолепен хумор, гарантират организаторите на магичната среща Дани Белев и Мистър Джим от Сдружението на илюзионистите "Quick hands project”.

Адреналинът в залата ще се покачи с въздушната акробатика на цирковата артистка Еми Велкова:

Най-атрактивното във въздушната акробатика, са едни каскади, както ние ги наричаме, които хората не очакват и е интересно, когато се приземиш близо до земята. Изисква се доста сила, тренинг, репетиции.

Повече от 80 магове и фокусници от 6 държави, участват в петото издание на "Златна котка". Ежегодната среща традиционно се провежда около дните на шегата 1-ви април и привлича все повече артисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14